Onze thermoformexperts zijn goed opgeleid en gedreven om op alle thermoformmachines het maximale uit de matrijs te halen.

De dexter MT bedrijfsfilm toont de stappen in ons productieproces, van ontwerp tot constructie en het testen van matrijzen.

Productontwerp

De eerste belangrijke stap in de ontwikkeling van een nieuwe verpakking is een fraai en functioneel design. Wij hebben een eigen ontwerpbureau. Formital heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen en produceren van thermovormverpakkingen. Met behulp van moderne CAD-software maken wij diverse voorstellen die u online in 3D kunt bekijken. U bent bij ons verzekerd van goed advies, niet alleen over een mooi design, maar wij denken met u mee hoe u kosten kunt besparen en uw productiesnelheid kunt verhogen. Een goed design zorgt voor een mooi en sterk product. We letten op materiaalverbruik om kosten te besparen en geven u advies hoe de verpakking de producthoudbaarheid kan verbeteren. Door al in de ontwerpfase na te denken over het vervoer van lege en gevulde verpakkingen, dalen uw transportkosten.

Proefmodel

Een nieuw product gaat pas echt ‘leven’ als u het in uw hand houdt en kunt voelen. Daarom kunnen wij, naast een mooie 3D-afbeelding van het ontwerp, enkele handmonsters maken. Die worden dan gemaakt op onze handvormmachine van elk gewenst materiaal, zoals PS, PET of PP en met de foliedikte die u wenst. Zo krijgt u pas echt een goed beeld en kunt u de verpakking ook met inhoud testen.

Proefserie

We kunnen nog een stap verder gaan door een proefmatrijs te maken. Hiermee kunt u enkele tientallen tot tienduizenden producten produceren. De producten zijn representatief voor het uiteindelijke product dat met de definitieve productiematrijs gemaakt wordt. U kunt de proefserie gebruiken voor het testen van (bestaande) vul- en seal-lijnen of als pre-productieserie. In dit stadium is het nog mogelijk om de definitieve matrijs op details aan te passen.

Matrijsontwerp

Na vrijgave op het productontwerp starten we met de constructie van de matrijs. Omdat wij kennis hebben van vrijwel alle bekende machinetypes, kunnen wij een optimale indeling bepalen. We bespreken de definitieve constructie met u, integreren eventuele snel-wissel-systemen en geven u advies over andere mogelijke opties, die bepalend zijn voor de output, productiesnelheid en kwaliteit. Een passend matrijsontwerp is hier van net zo groot belang als het juiste productontwerp.

Onderdelenproductie

Zodra de matrijsconstructie is uitgewerkt, produceren we de verschillende onderdelen. In onze werkplaats staan innovatieve machines waarmee we de diverse matrijsdelen produceren. Dat doen we met technieken als 3- en 5-assig (elektrode)frezen, draaien en/of draad- en zinkvonken. High-speed Milling of hogesnelheidsverspanen is een relatief nieuwe techniek die wij ontwikkelen en waarmee we de oppervlaktekwaliteit en de nauwkeurigheid nog meer kunnen verbeteren. Het hele machinepark wordt met CAM-modules aangestuurd. Dat maakt de overdracht door de afdeling engineering veel gemakkelijker en het minimaliseert de kans op fouten.

Assemblage

Na het produceren van de losse componenten stelt een team van professionals in de assemblageafdeling de matrijs samen. Hier wordt de matrijs met de grootste zorgvuldigheid en constante kwaliteitsbewaking gemonteerd en klaargemaakt voor afname.

Proefrun op KMD85 of Gabler M92XL

Na de productie van een matrijs houdt het voor dexter MT niet op. Alle matrijzen worden getest. Dat kan eventueel eerst op onze eigen Kiefel KMD 85 BFS en Gabler M92XL. dexter MT heeft namelijk de beschikking over twee complete productielijnen, waarop we met zelf ontwikkelde adapters alle bandstaalmatrijzen en kantelmatrijzen kunnen indraaien. De productielijnen zijn voorzien van voorverwarming, een stapelstation en een maalmolen. Hiermee kunnen we, waar u als klant zelf bij kunt zijn, een realistische 0-serie maken van ieder gewenst materiaal, zoals PP, PET of PS. U levert zelf folie bij ons aan u ontvangt van dexter MT de matrijs en een aantal pallets met producten. Het door ons vermalen restfolie krijgt u daarbij verpakt in big bags.

Met zelf ontwikkelde adapters kunnen wij alle bandstaalmatrijzen voor thermoformmachines van Kiefel, Illig, Gabler, TFT,en vele andere op onze KMD 85 indraaien. En met onze Gabler M92XL geldt dat voor de hele K-range van Illig, de KTR 3, 4, 5 en 6 van Kiefel en de M-range van Gabler. Uiteraard kunt u hierbij aanwezig zijn.

Service

Als laatste stap in de opstart van een nieuw product kunnen wij de nieuwe matrijs in uw productie installeren. Onze eigen thermoformexperts zijn zo opgeleid dat ze op alle thermoformmachines het maximale uit de matrijs te halen. Samen met uw technici zorgen zij voor een snelle opstart van uw productie.

Ook hier houdt het niet op. Wij blijven u ondersteunen zodra u daarom vraagt. U kunt ons ook inschakelen om lang lopende matrijzen te optimaliseren, waardoor de cyclustijd bijvoorbeeld korter wordt of de uitvorming beter is. Zijn er technische problemen waar u zelf niet uitkomt? Gebruik dan onze specifieke kennis van matrijzen en het thermoformproces. Vaak is de oplossing te vinden in een combinatie daarvan.